Oldal tetejére

+36 30 570 8791, +31 6 23361812

‘Lifey’ az új trend?

Amerika Utah államában egy új projekt a selfie egészen különleges változatát kínálja – nemcsak egy pillanat megörökítését, hanem az életút videórögzítését. A ‘lifey’ olyan videó selfie, amely segítségével az emberek megragadhatják és megoszthatják életük lényeges eseményeit, fordulópontjait.

Alex Balinski, az ötlet kitalálója meséli: “Egy évvel ezelőtt kezdtem el a Lifey projekten dolgozni, hogy segítsek az embereknek életútjuk fontos állomásait rögzíteni. Sok barátom és családtagom hagyott el minket anélkül, hogy megörökítette volna életét videón, és ezt tragikusnak tartom.”

A Lifey rendezvényeken az érdeklődők foglalhatnak maguknak egy felvevőfülkét, ahol gyorsan és egyszerűen filmre vehetik, amint elmesélik életük lényeges történéseit. Balinski arra ösztönzi a résztvevőket, hogy mielőtt bejönnek a stúdióba, gondolják át és szedjék sorba a 20-30 legfontosabb eseményt, gondolatot, amely meghatározó volt eddigi életükben. Ha könnyebb, akár egy családtag is részt vehet a felvételen, hogy segítse a mesélést. A felvétel után Balinski vágja és szerkeszti a filmet, majd elküldi a mesélőnek. Ha a mesélő hozzájárul, a Lifey YouTube csatornára is felkerül Lifey-ja.

Balinski szerint a videó sokkal közvetlenebb és élvezhetőbb, mint egy írott napló. A gyermekek és az unokák így láthatják és hallhatják is, ahogy szüleik, nagyszüleik életükről mesélnek. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megosszuk azon tapasztalatainkat az utókorral, melyek azzá formáltak minket, akik vagyunk.

Balinski szerint a Lifey a mesélő családjának és barátainak legalább akkora élmény, mint a mesélőnek magának. “Hiszem, hogy a Lifey egész különleges értéket jelent a családtagok számára. Édesanyámmal is készítettünk egyet. A felvétel mindössze félnapot vett igénybe, az eredményt viszont még éveken át élvezni fogja az egész család.”

Forrás: Idaho State Journal, 2017. július 26.

2017 ANAGYBETŰS minden jog fenntartva