Oldal tetejére

+36 30 570 8791, +31 6 23361812

Gyakori kérdések

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

  Biztos, hogy az én történetem elég érdekes és izgalmas, hogy egy ANAGYBETŰS könyv szülessen belőle?

Mi meg vagyunk győződve, hogy mindenkinek varázslatosan egyedi élettörténete van, melyet fontos és érdemes megörökíteni. Az Ön történetével sincs ez másként. Így mindenképpen beleillik az ANAGYBETŰS könyvek sorába. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszélhessük az első lépéseket a könyv megszületéséhez vezető úton.


Mennyi beleszólásom van a könyv tartalmával kapcsolatban?

Ez az Ön könyve, az Ön története. Így tartalmáról, mondanivalójáról és részleteiről természetesen Ön dönt. Mi biztosítjuk a szakavatott írót és a könyv szerkesztését, de hogy mi és hogyan kerül be a könyvébe, arról Ön határoz. Weboldalunkon a Lépéseink menüpont alatt talál további informaciót a könyv megszületésének folyamatáról.


Mennyi idő alatt lesz kész a könyv? Mikor vehetem majd kézbe?

Természetesen több tényező is befolyásolhatja a könyv elkészülésének időtartamát. Többek között a könyv terjedelme, a történet bonyolultsága, az Ön emlékeket felidéző utazásának hossza, vagy akár hogy milyen gyorsan találunk megfelelő időpontot az írójával folytatott beszélgetésre. A mi folyamataink átlagosan 6-8 hetet vesznek igénybe. A többi már leginkább Önön áll.


Már vannak saját feljegyzéseim, leírásaim. Ezek is felhasználhatóak a könyvben?

Az Ön által készített jegyzetek természetesen igen hasznos alapanyagul szolgálnak írója munkájához. Írója bedolgozza majd ezeket a könyvbe, hogy egy egységes egészet alkossanak a további tartalommal.

Ha teljesen kész szövege van, azt is szívesen beszerkesztjük egy könyv formátumba. Ebben az esetben az írói honoráriumot természetesen levonjuk az árból. Hívjon minket, hogy megbeszélhessük a részleteket.


Nem szeretnék válaszolni a listán szereplő kérdésekre a személyes beszélgetés előtt. Ettől még elkészülhet ANAGYBETŰS könyvem?

Kérdéseink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Ön könnyebben felidézze a történeteket és eldönthesse, mik a lényeges forduló pontok, elemek és anekdóták a könyv szempontjából. Ezért mi feltétlenül azt tanácsolnánk, hogy használja a listát. Persze a könyvet enélkül is el tudjuk készíteni, a személyes beszélgetésben elhangzottak alapján.


Mennyi időmet veszi majd igénybe ANAGYBETŰS köny elkészítése?

Az, hogy mennyi időt szán könyvére Önön múlik. A személyes beszélgetés csomagtól függően 2-6 órát vesz igénybe. Persze ha több időt tölt a felkészülésre és foglalkozik a kérdéslistával is, gördülékenyebben fog menni a beszélgetés és a lényeges mozzanatok megfelelő hangsúlyt kapnak a történetben.


Milyen lesz az én könyvem borítója?

ANAGYBETŰS könyvek elkészítésénél sablonokkal dolgozunk, amiket minden könyvnél egyedivé teszünk a képek vagy más illusztráció beszerkeztésével. Így már a könyv borítója is tükrözni fogja az Ön történetét.

Igény esetén, felár ellenében teljesen egyedi borítót is tudunk tervezni.


Mi történik, ha nem találom meg a kiválasztott íróval a közös hangot?

Miután megszületett valakiben a döntés, hogy szeretné történetét egy ANAGYBETŰS könyvben megörökíteni, az első fontos lépés az író kiválasztása. Egy eredeti, az egyéniséget jól megragadó könyv elengedhetetlen feltétele, hogy a mesélő és az író között tökéletes legyen az összhang.

A legmegfelelőbb író kiválasztásához, telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megismerhessük Önt – ki is Ön, honnan jött, mi a háttere, mit tart fontosnak története megírásánál. Személyiségjegyek is fontos szerepet játszanak – például, hogy kitárulkozóbb-e, vagy éppen befelé forduló.

Ez egy alapos, körültekintő folyamat, így igen nagy a valószínüsége annak, hogy jó lesz a párosítás Ön és írója között. Ha viszont mégsem, mindent megteszünk, hogy másik megoldást találjunk. Biztosak vagyunk abban, hogy írói csapatunkban van minden mesélő stílusához, személyiségéhez és történetéhez illő tollforgató.


Édesanyámnak szeretném a könyvet 70. születésnapjára meglepetésként. Meg lehet ezt oldani?

Ha azt szeretné, hogy édesanyja mesélése alapján íródjon a könyv, sajnos be kell majd őt is vonni egy bizonyos ponton. Különlegesen szép ajándékutalványunk segítségével jelképesen átadhatja ANAGYBETŰS könyvet édesanyjának és utána elkezdődhet az írás folyamata.

Ha kész könyvet szeretne ajándékozni meglepetésként, az is lehetséges, de akkor valaki más elmondása alapján tudjuk csak megírni édesanyja történetét.


Szeretnék egy ANAGYBETŰS könyvet ajándékozni valakinek, de nem vagyok benne biztos, hogy tetszeni fog neki az ötlet. Visszakapom a pénzem?

Természetesen. Ebben az esetben csak egy minimális kezelési költséget számolunk fel.


Hogy történik a fizetés?

ANAGYBETŰS könyv megrendelésekor a teljes vételár felét kell kifizetni. A fennmaradó 50%-ot majd a könyv nyomdába küldésékor kell kiegyenlíteni. Erről külön értesítőt küldünk majd Önnek.


Hogyan kapom meg az elkészült könyveket?

Elkészült ANAGYBETŰS könyvét választása alapján vagy postai úton, vagy futárszolgálattal szép dobozba csomagolva juttatjuk el Önhöz.


Kinek a szellemi tulajdona a könyv tartalma?

A könyv tartalma az Ön és ANAGYBETŰS tulajdona. Ez azt is jelenti, hogy ANAGYBETŰS nem használhatja fel a tartalmat az Ön kimondott hozzájárulása nélkül, és Önnek is engedélyt kell kérnie ANAGYBETŰStől, ha publikálni szeretné a könyvet.

2020 ANAGYBETŰS all rights reserved