Oldal tetejére

+36 30 570 8791, +31 6 23361812

A képek ereje

“A múltban az a szép, hogy itt hever az asztalon: naplók, fényképek őrzik, s egy harang alakú gyertyavédő bura meg néhány történelemkönyv mesél róla. Itt lehet hagyni, vissza lehet jönni hozzá bármikor, hiszen megvár – méghozzá változatlanul. Az ember bármikor visszalapozhat s újra megnézheti, hogyan is kezdődött a történet.”

Ahdaf Soueif egyiptomi író gondolata is azt sugallja, hogy a leírt vagy kimondott szavaknak és a fényképeknek vitathatatlan ereje van. Ezek közvetítenek a világ és az ember között, a képek segítségével ismerjük meg jobban, csodálkozunk rá más szemével a múlt történéseire, emlékeire.

ANAGYBETŰS könyvekben is fontos szerepet kapnak a régi – vagy éppen új – családi képek, rajzok, dokumentumok, hiszen csak így kaphatja meg az Ön élettörténete is végleges, egyedülálló és utánozhatatlan karakterét. Ez által válik a történet „tapinthatóvá” Ön és szerettei, barátai számára.

A könyv elkészítése során fontos, hogy olyan fotókat, vagy más lényeges képi anyagot válogasson össze, ami tükrözi az elmesélt eseményeket, beleillik a történet fonalába. Ez lehet fénykép akár a gyerekkorból, a régi családi házról, egy szépen megterített ünnepi asztalról, elmúlt szerelmekről, baráti programokról, vidám vagy szomorú pillanatokról. A lista gyakorlatilag végtelen és nem merül ki a képekben, hiszen gondolhatunk kézzel írott levéltöredékekre, receptekre vagy más vizuálisan megragadható dologra. A lényeg, hogy Ön fontosnak érezze ezeket története szempontjából.

Írója is segítségére lehet a válogatásban azzal, hogy kérdéseivel rávilágítson olyan kiemelkedő életmomentumokra, amiket mindenképp érdemes valamiféle képi anyaggal is kihangsúlyozni. Így lesz az Ön történetéből karakteres ANAGYBETŰS könyv.

2017 ANAGYBETŰS minden jog fenntartva